Γιάννα Νταρίλη: Η καριέρα στην Αμερική, τα όνειρα για οικογένεια και το ατύχημα που της άλλαξε τη ζωή!

Η Γιάννα Νταρίλη είναι μία δυναμική γυναίκα που έχει καταφέρει όλους τους στόχους στη ζωή της. Τόσο τους επαγγελματικούς όσο και τους προσωπικούς. Την γνωρίσαμε το 1994 μέσα από τη συμμετοχή της στην εκπομπή “Πρωινός καφές” και 20 χρόνια αργότερα, ζει και εργάζεται στην Αμερική, έχει το δικό της κανάλι, το NewGreekTV και ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό.

Είχαμε πολλούς λόγους για να την θεωρούμε πρότυπο γυναίκας και μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε για το TLIFE μας έδωσε μερικούς ακόμα. Μας μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Αμερική, για την καθημερινότητά της, για το ατύχημα που της άλλαξε τη ζωή, ενώ μοιράζεται τα μυστικά ομορφιάς της και την επιθυμία για δημιουργία οικογένειας.


Πώς είναι η ζωή σας και η καθημερινότητά σας στην Αμερική; 
Η ζωή στη Νέα Υόρκη είναι όπως σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου. Κύρια χαρακτηριστικά είναι ο θόρυβος και οι γρήγοροι ρυθμοί της, στους οποίους, αναγκαστικά, προσαρμόζεσαι. Για να αντιληφθείς τους δικούς μου ρυθμούς, ξυπνάω στις 7:30, πρέπει να είμαι στο γραφείο από τις 8:30 και δεν φεύγω για το σπίτι μου πριν τις 7 το απόγευμα. Βέβαια, προσπαθώ να βρω χρόνο και για άλλες δραστηριότητες, όπως την γυμναστική μου. Εάν δεν βρέχει ή δεν κάνει τόσο πολύ κρύο – όπως συμβαίνει αυτήν την περίοδο! – είτε θα πάω για τρέξιμο, είτε στο γυμναστήριο, πριν ή μετά την δουλειά.

Τι είναι αυτό που σας δυσκόλεψε πιο πολύ; 
Το 2005, όταν επέστρεψα, η μεγαλύτερη δυσκολία που συνάντησα ήταν ότι έπρεπε να προσαρμοστώ πάλι στον τρόπο ζωής της Νέας Υόρκης, μετά από 11 – όμορφα – χρόνια στην Ελλάδα: Ο θόρυβος και η ένταση – σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό από την Αθήνα – οι «άγριες» καιρικές συνθήκες του χειμώνα και ο ελάχιστος χρόνος για ηρεμία και επαφή με την φύση. Βέβαια, δεν χρειάστηκε να περάσει και πολύς καιρός για να τα καταφέρω. Άλλωστε, ποτέ δεν έχασα την επαφή μου με τη Νέα Υόρκη. Κάθε έξι μήνες, ταξίδευα εδώ για να δω την οικογένειά μου. Τώρα, δέκα χρόνια μετά, κάνω το αντίθετο: Έρχομαι Ελλάδα μια φορά στους έξι μήνες!


Σας αντιμετώπισαν με καχυποψία λόγω του ότι είστε γυναίκα και μάλιστα μία όμορφη γυναίκα ή αποδέχτηκαν εύκολα την δυναμικότητά σας;
Κατ’ αρχήν, σε ευχαριστώ πολύ για την φιλοφρόνηση! Σε ό,τι αφορά στην ερώτηση καθαυτή, όντως πιστεύω ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες μερικές φορές, όμως τα πάντα εξαρτώνται από το πρόσωπο με το οποίο έχεις να κάνεις αλλά και για ποιον επαγγελματικό κλάδο μιλάμε. Αναμφίβολα, στα λεγόμενα «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα, κάποιοι θεωρούν την γυναικεία παρουσία και την θηλυκότητα ως αδυναμίες. Θα σου επισημάνω όμως ότι οι πιο σκληρές διαπραγματεύσεις στις οποίες έχω εμπλακεί ήταν με γυναίκες. Κάποιες φορές, μια δυναμική γυναίκα μπορεί να προκαλέσει δέος, αλλά το θέμα στην περίπτωσή της είναι κατά πόσον λαμβάνεται υπόψη με βάση την προσωπικότητά της. Σίγουρα, κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο να δείχνεις δυναμισμό και να είσαι ανεξάρτητη. Όμως, πολλά πράγματα είναι και θέμα του πώς μας τα φέρνει η ζωή. Πλέον, οι γυναίκες πρέπει να είναι δυναμικές για να επιβιώσουν στην αγορά εργασίας και να εξελιχθούν επαγγελματικά. Έχω την τιμή να είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ελληνίδων Επαγγελματιών Νέας Υόρκης (H.P.W.A. of New York), σκοπός του οποίου είναι να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση στις γυναίκες για το πώς θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τους επαγγελματικούς στόχους τους.

Πλέον είστε μια επιτυχημένη επιχειρηματίας αλλά εμείς σας έχουμε γνωρίσει μέσα από την ενασχόλησή σας με τη γυμναστική. 
Δεν ξέρω αν είμαι «επιτυχημένη» επιχειρηματίας, να ξέρεις όμως ότι είναι κάτι για το οποίο προσπαθώ πάρα πολύ! Σε κάθε περίπτωση, με κολακεύει το γεγονός ότι το κοινό έχει κρατήσει την πιο νεανική επαγγελματική εικόνα μου, όταν, στα 24 μου και λίγο μετά την αποφοίτησή μου, παρουσίαζα το τηλεοπτικό ένθετο γυμναστικής! Παρόλα αυτά, 20 χρόνια αργότερα, η καριέρα μου περιλαμβάνει και άλλες δραστηριότητες, τις οποίες ενδεχομένως το ευρύ κοινό να μην γνωρίζει. Ξεκίνησα με το κομμάτι της Γυμναστικής το 1994, όμως, 4 χρόνια αργότερα, παρουσίασα και άλλα θέματα στην ελληνική τηλεόραση. Η Φυσική Αγωγή είναι μια από τις ειδικότητές μου, αλλά, μετά από τόσα χρόνια, σε αυτές περιλαμβάνονται εξίσου τα Media και η μόδα. Είναι παράλληλες δραστηριότητες, στις οποίες έχω εμπλακεί σε διαφορετικούς ρόλους κάθε περίοδο. Για να συνοψίσω, λοιπόν, θα έλεγα ότι η άσκηση και η Γυμναστική ως πρώτη ειδικότητα θα είναι πάντα κομμάτι της ζωής μου, όμως υπάρχει και ένα δεύτερο πτυχίο στον κλάδο των Media, όπως επίσης και η εργασιακή μου εμπειρία στον τομέα του μάρκετινγκ και των επιχειρήσεων. Άρα, έχω διατελέσει ή διατελώ σήμερα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, παρουσιάστρια και σύμβουλος μάρκετινγκ και επιχειρησιακού σχεδιασμού στα ΜΜΕ.


Σας απασχολεί η εμφάνισή σας; Κάνετε για παράδειγμα δίαιτες ή θα μπαίνατε σε διαδικασία αισθητικής επέμβασης;
Η εμφάνισή μου με απασχολεί όσο απασχολεί οποιαδήποτε γυναίκα. Δεν κάνω ακραία πράγματα και ποτέ δεν έχω φτάσει σε σημείο... «παράνοιας». Πρώτα απ’ όλα, προσέχω το σώμα μου, μέσω της άσκησης, της καλής διατροφής και της θετικής σκέψης. Έχε υπόψη σου ότι εάν κάποιος τρώει σωστά και ασκείται, δεν χρειάζεται δίαιτες. Είναι θέμα τρόπου ζωής και αυτοπειθαρχίας, που δεν την έχουν όλοι οι άνθρωποι. Δέχομαι ότι μεγαλώνω – είναι μέσα στην ζωή – με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εάν σέβεσαι το σώμα και το πνεύμα σου, η ηλικία είναι απλά αριθμός. Επειδή με ρωτάς λοιπόν, όχι, προς το παρόν δεν θεωρώ ότι χρειάζομαι πλαστικές. Προτιμώ άλλες μεθόδους, όπως κρέμες, λέιζερ, peelings και περιποίηση προσώπου.

Στο παρελθόν είχατε μιλήσει για ένα ατύχημα που είχατε στο Μανχάταν. Μετά από αυτά άλλαξε ολοκληρωτικά η ζωή σας. Πιστεύετε ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο; 
Ήταν μια τραυματική εμπειρία που με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο σε αυτήν την ζωή και ότι, ανά πάσα στιγμή, η ζωή μας μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά. Ευχαριστώ τον Θεό και αισθάνομαι πολύ τυχερή που είμαι ακόμα ζωντανή. Όμως, όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο τελικά. Αν με δίδαξε κάτι αυτή η σκληρή περιπέτεια είναι ότι θα πρέπει να έχεις ένα “plan B”. Στην προκειμένη περίπτωση, ήταν ιατρικά απαγορευμένο να ασχοληθώ με την Φυσική Αγωγή τουλάχιστον για δυο χρόνια. Έτσι, στράφηκα εκ νέου στην αγορά των Media.

Αλήθεια, ποια είναι η σχέση σας με το Θεό;
Από μικρή ηλικία είμαι βαθιά θρησκευόμενη και πιστεύω πολύ στον Θεό. Η θρησκεία έχει σημαντικό ρόλο στην ζωή μου.


Έχετε δηλώσει πως πάντα θέλατε να γίνεται σύζυγος και μητέρα. Πόσο κοντά είστε σε αυτό σε αυτή τη φάση της ζωής σας; 
Είμαι σε μια σταθερή και ευτυχισμένη σχέση εδώ και καιρό. Ελπίζω μια μέρα να καταφέρω να κάνω οικογένεια, το θεωρώ ευλογία και το θέλω πολύ.

Αγαπάτε την Ελλάδα και την διαφημίζετε με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό. Θα θέλατε όμως να επιστρέψετε ξανά κάποια στιγμή μόνιμα;
Την Ελλάδα την θεωρώ σπίτι μου, όπως θεωρώ και τις ΗΠΑ. Μπορεί να γεννήθηκα και να μεγάλωσα στη Νέα Υόρκη, παρόλα αυτά θα ήθελα να περνάω περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα. Σε ένα ιδανικό σύμπαν, θα ζούσα έξι μήνες στην Αμερική και έξι μήνες στην Ελλάδα. Το στενό οικογενειακό μου περιβάλλον είναι στις ΗΠΑ, όμως, στην Ελλάδα έχω μια δεύτερη οικογένεια: Τους αληθινούς και αγαπημένους φίλους που έκανα όλα μου τα χρόνια εκεί. Όλα αυτά τα πρόσωπα μου λείπουν, είτε είμαι εκεί, είτε εδώ.

Πηγή: tlife.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη