Φρίκη στη Λέρο: Αναβιώνει η τραγωδία με το βρέφος που πέθανε από ασιτία

Η τραγική ιστορία ενός βρέφους, μόλις 38 ημερών από τη Λέρο, το οποίο πέθανε από ασιτία και εγκατάλειψη, θα αναβιώσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου.

Κατηγορούμενη είναι η μητέρα του μωρού, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της 19ης Ιανουαρίου 2013. Το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, ενημερώθηκε από το Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου ότι η μητέρα μετέβη στο νοσοκομείο και μετέφερε το ανήλικο βρέφος, με ενδείξεις ασιτίας, έλλειψη καθαριότητας και προφανή απώλεια βάρους σε σχέση με τη γέννησή του.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Κρήτης για παροχή των πρώτων βοηθειών

Στην συγκλονιστική κατάθεση του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής, αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Το μωρό ήταν κυανωτικό, μωβ. Ηταν παγωμένο και λίγο βρεγμένα τα ρουχαλάκια του. Ισως είχε βγάλει λίγα τσίσα. Ήταν κλειστά τα ματάκια του, με αργές αναπνευστικές κινήσεις, σαν κουβαράκι. Έλειπαν τα αντανακλαστικά του θηλασμού. Το ίδιο διαπίστωσα και εγώ όταν έφτασα. Οταν το γδύσαμε ήταν σαν Αιθιοπάκι και σαν να το είχες βγάλει από κάδο σκουπιδιών. Φαινόταν τα οστά του μέσα από το δέρμα του. Ήταν βρώμικο, πληγιασμένο στις κλειδώσεις του. Αυτό το παιδί ήταν εγκαταλελειμμένο από πολλές ημέρες. Ήταν σε προθανάτια κατάσταση και κάναμε προσπάθειες για να το επαναφέρουμε».

Το βρέφος κατέληξε στις 22 Ιανουαρίου μετά από επανειλημμένα επεισόδια ανακοπής, στο ΠΑΓΝΗ Κρήτης, όπου είχε διακομιστεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Στην κατεπείγουσα κοινωνική έρευνα που διενήργησε η Παιδιατρική ΚΛινική του Θεραπευτηρίου Λέρου, αναφέρεται πως η περιτοναϊκή περιοχή, τα γεννητικά όργανα, ο πρωκτός, η μασχαλιαία περιοχή και οι πτυχές των μηρών και των βουβώνων έφεραν σύγκαμα μεγάλου βαθμού και πληγές με έντονη δυσοσμία, η οποία προερχόταν από την έκκριση πύου αλλά και την έκκριση σμήγματος στη μασχαλιαία περιοχή μαζί με βρωμιά, όπως χνούδια και ούρα, γεγονός που υποδήλωνε ότι ήταν άπλυτο.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη