Ποινές... "χάδι" για το θάνατο δύο νέων σε ξενοδοχείο από μονοξείδιο του άνθρακα

Ποινές φυλάκισης που συνολικά φτάνουν τα τρία χρόνια και τρεις μήνες, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου και σε εργολάβο, για το θάνατο δύο νεαρών από μονοξείδιο του άνθρακα. 

Το περιστατικό έγινε το Νοέμβριο του 2009 σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης,
όπου σημειώθηκε η διαρροή από την εγκατάσταση θέρμανσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, στον ύπνο τους, οι δύο άτυχοι νεαροί πελάτες.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου με ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών (από τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες πρωτοδίκως) για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατ' εξακολούθηση, της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια και της αυθαίρετης κατασκευής.
Εξάλλου, σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δύο μηνών (από τέσσερα χρόνια και πέντε μήνες) καταδικάστηκε ένας εργολάβος,
που κρίθηκε ένοχος για τις δύο πρώτες παραπάνω πράξεις.

Οι δύο νέοι άνθρωποι πέθαναν με διαφορά μιας ημέρας
Ακόμη, το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, έναν πραγματογνώμονα, ο οποίος είχε κληθεί να ερευνήσει τα αιτία θανάτου του πρώτου ενοίκου, αλλά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν εντόπισε το πρόβλημα, με συνέπεια να ακολουθήσει μία μέρα αργότερα ο δεύτερος θάνατος.
Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, είχε αθωωθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο,
αλλά βρέθηκε εκ νέου κατηγορούμενος, ύστερα από έφεση που άσκησε εισαγγελέας.

Σε όλους τους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό ενώ οι ποινές τους ανεστάλησαν, με συνέπεια να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι δύο θάνατοι, ενός 28χρονου κι ενός 27χρονου, σημειώθηκαν σε διάστημα 24 ωρών, το Νοέμβριο του 2009, σε δύο ξεχωριστά δωμάτια και ορόφους του ξενοδοχείου, που βρίσκεται στην περιοχή Πανοράματος της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η διαρροή του μονοξειδίου του άνθρακα προκλήθηκε εξαιτίας της φραγής της καπνοδόχου του καυστήρα, σε συνδυασμό με μία σειρά από άλλες ελλείψεις και παραλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά την επιτόπια αυτοψία στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη