Ντορέττα Παπαδημητρίου: Η μητρότητα σε κάνει να σταματάς να δίνεις πια σημασία σε πράγματα επιφανειακά και εμφανισιακά!

Στο περιοδικό Forma έδωσε συνέντευξη η Ντορέττα Παπαδημητρίου και μίλησε για τα μυστικά της ομορφιάς της, τον τρόπο που διατηρεί το καλλίγραμμο σώμα της αλλά και τον τρόπο που μπορεί και συνδυάζει την μητρότητα και την καριέρα.'Εχεις ένα σώμα που οι περρισότερες γυναίκες ονειρεύονται να αποκτήσουν. Πώς τα καταφέρνεις;
Η αλήθεια είναι ότι πλέον, στη φάση που είμαι, δεν ταλαιπωρούμαι ούτε στερούμαι. Έχω γυμναστεί πάρα πολύ στη ζωή μου και αυτό είναι που με κρατάει σε καλη κατάσταση. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή, προσέχω μεν αλλά σε πολύ λογικά πλαίσια. Δηλαδή θα φάω πάντα αυτό που θέλω αλλά όχι σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Το μυστικό είναι να τρως λίγο απ΄όλα, χωρίς στερήσεις και εμμονές.


Και αν πάρεις λίγα κιλά παραπάνω τι κάνεις;
Η αλήθεια είναι ότι με αυτή τη μέθοδο που έχω υιοθετήσει να τρώω λίγο από όλα, δεν έχω δει ποτέ το βάρος μου να ξεφεύγει τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατάς σταθερό το βάρος σου και να μην χρειαστεί καν να μπεις στη διαδικασία της δίαιτας. Τώρα αν κάποια μέρα φάω λίγο παραπάνω φροντίζω την επόμενη να φάω λιγότερο και να το εξισορροπήσω, χωρίς όμως αυτό να μου γίνεται εμμονή.

Περιέργαψέ μας ένα τυπικό πρόγραμμα διατροφής σου μέσα στην ημέρα.
Για πρωινό θα φάω συνήθως κάτι λίγο, όπως ένα τοστ, γιατί γενικά το πρωί δεν μπορώ να φάω πολύ. Το μεσημέρι θα φάω ό΄ τι έχουμε στο σπίτι αλλά όχι πολύ, ενδιάμεσα αν πεινάσω θα φάω κάποιο γιαούρτι ή κάποια πίτα με γαλοπούλα και το βράδυ αν το μεσημέρι έχω φάει κανονικό γεύμα θα φάω λίγο. Αν πάλι το μεσημέρι έχω φάει λίγο, τότε θα φάω το βράδυ το κανονικό μου γεύμα. Γενικά πάντως, οι ποσότητες που καταναλώνω είναι πάντα μικρές. Γιατί προτιμώ να μην στερούμαι τίποτα και να τρώω από όλα.

Ανασφάλειες για την εικόνα σου έχεις; Σε αγώνει ο χρόνος που περνάει;
Όχι δεν με αγχώνει. Αντιλαμβάνομαι ότι περνούν τα χρόνια αλλά προς το παρόν το απολαμβάνω με την έννοια του ότι χαίρομαι που αποκτώ εμπειρίες, μαθαίνω πράγματα, ωριμάζω, συνειδητοποιώ καλύτερα τον εαυτό μου, τι μου αρέσει τι δεν μου αρέσει. Με την εμφάνιση μου έχω αποδεχτεί και έχω αγαπήσει τον εαυτό μου πια μέσα στα χρόνια ιδιαίτερα από τότε που έγινα μαμά, οπότε και μετατοπίστηκε λίγο ο προβολέας από τον εαυτό μου και πήγε στα παιδιά μου. Η μητρότητα σε κάνει να σταματάς να δίνεις πια σημασία σε πράγματα επιφανειακά και εμφανισιακά.


Ποια είναι τα δικά σου μυστικά ομορφιάς;
Όσο κλισέ και αν ακούγεται, η ψυχολογία είναι το α και το ω. Αυτομάτως αν αισθανόμαστε καλά μέσα μας, γινόμαστε και πιο όμορφες. Από την άλλη και επειδή κάνω και αυτή τη δουλειά, δεν θα παραλείψω ποτέ να ξεβαφτώ πολύ καλά πριν κοιμηθώ και να βάλω την ενυδατική μου κρέμα. Επίσης, πηγαίνω σχεδόν μία φορά το μήνα στον αισθητικό μου και κάνω κάποιες μάσκες προσώπου. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πολλά περισσότερα. Τέτοια απλά πράγματα αρκούν. Καλή διατροφή, ύπνος νερό και χρόνος για τον εαυτό μας.

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις τη μητρότητα με την καριέρα;
Είναι πολύ απαιτητικό και φαντάζομαι πως κάθε γυναίκα που εργάζεται το γνωρίζει καλά. Είναι ένα συνεχές τρέξιμο στο οποίο έχεις την δυνατότητα να ξεκουραστείς ούτε να χαλαρώσεις ιδιαίτερα. Αλλά από την άλλη, σου δίνει τόση χαρά και τόση ενέργεια που δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Τα παιδιά έχουν πολλή κούραση, αλλά έχουν και τα υπόλοιπα που δεν μπορείς να τα συγκρίνεις με τίποτα στον κόσμο. Επίσης, νιώθω τυχερή που κάνω και μία δουλειά που μου αρέσει πολύ, την απολαμβάνω και παίρνω ενέργεια από τα πράγματα που κάνεις, οπότε υπάρχει μια ισορροπία.

Πηγή: tlife.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη