Η Νόνη Δούνια: Η απόφαση να είναι υποψήφια, η αντίδραση των παιδιών της και οι γυμνές φωτογραφίσεις!

Από το μόντελινγκ και την παρουσίαση, πέρασε στον χώρο των επιχειρήσεων και τώρα και στον στίβο της πολιτικής! Η Νόνη Δούνια εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Πειραιά και είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό σε περίπτωση που εκλεγεί. Η ίδια αποκαλύπτεται στο TLIFE λίγο πριν την μεγάλη ημέρα των εκλογών και μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της, τους προβληματισμούς της, τους φόβους της αλλά και όσα της είπε η οικογένειά της για την απόφαση αυτή.


Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να ασχοληθείτε με την πολιτική; 
"Εύκολη απόφαση δεν ήταν σίγουρα αλλά ήταν βιαστική. Έγινε κάτω από πίεση, οπότε δεν είχα και πολλά χρονικά περιθώρια ώστε να το δουλέψω στο μυαλό μου και πάρα πολύ. Σίγουρα μια τέτοια απόφαση δεν είναι εύκολη, αλλά και πάλι όταν σου γίνεται μια τέτοια πρόταση είναι τιμητικό και είναι πολύ δύσκολο να αρνηθεί κανείς."

Γιατί βάζετε υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία και όχι με κάποιο άλλο κόμμα;
"Με τη Νέα Δημοκρατία αισθάνομαι βασικά περισσότερη ασφάλεια. Επειδή είμαι μαμά δύο παιδιών και μ' ενδιαφέρει πολύ το πού μεγαλώνουν και το μέλλον τους, νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια σε έναν άνθρωπο και σε ένα κόμμα το οποίο έχει διανύσει μια πορεία με όλες τις δυσκολίες που υπήρχαν και που έρχεται ένα θετικό αποτέλεσμα κι αυτό φαίνεται, παρότι τις θυσίες που κάναμε όλοι και παρότι δυσκολευτήκαμε τα τελευταία χρόνια. Και γι' αυτό δεν έχω καμία διάθεση να πισωγυρίσω και να κάνω μια πιθανή σύγκρουση και μια πιθανή απώλεια. Γιατί οι συγκρούσεις σημαίνουν και απώλειες. Δεν θέλω να ρισκάρω. Οι απόψεις του Σύριζα κυρίως και όχι των άλλων κομμάτων, με τρομάζουν!"

Στις δημοτικές εκλογές είχατε αποσύρει την υποψηφιότητά σας εξαιτίας των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και του νέου σας επιχειρηματικού βήματος στις Σπέτσες. Τώρα τι έχει αλλάξει και πώς πιστεύτε ότι θα τα καταφέρετε;
"Eκείνη η περίοδος ήταν ακριβώς αυτή που έφτιαχνα το μαγαζί, οπότε ήμουν καθημερινά ανάμεσα στις Σπέτσες και τον Πειραιά. Ήταν πολύ πιο φορτωμένο το πρόγραμμά μου. Σίγουρα και τώρα δεν έχει αλλάξει κάτι... Συνεχίζω να έχω ως προτεραιότητα την οικογένειά μου και να ασχολούμαι πάρα πολλές ώρες με τα παιδιά, τις δραστηριότητές τους και τα διαβάσματά τους... Βεβαίως το καλοκαίρι (το μαγαζί είναι εποχικό) διατηρώ αυτή την επιχείρηση που ξεκινήσαμε πέρυσι στις Σπέτσες, αλλά θεωρώ ότι αν προχωρήσουν τα πράγματα και χρειαστεί να μοιραστώ θα οργανώσω έτσι τη ζωή μου και το πρόγραμμά μου ώστε να μπορώ να τα καταφέρω εξίσου καλά και να αφιερώνω χρόνο στην οικογένεια, στην καινούρια μου ιδιότητα και να δώσω σε κάποιον να αναλάβει κάποιες αρμοδιότητες στην επιχείρησή μου. Από τη στιγμή που δεν θα μπορώ να βρίσκομαι εγώ εκεί συνεχώς. 


Την επιχείρηση την τρέχω με τον σύζυγό μου αλλά εκείνος είναι διαθέσιμος μόνο τα Σαββατοκύριακα και στην άδειά του. Εγώ το καλοκαίρι είμαι καθημερινά εκεί... Και μπορεί να ακούγεται ωραίο όλο αυτό στις Σπέτσες κλπ. αλλά ο χώρος της εστίασης είναι πάρα πολύ δύσκολος. Είναι πολλές οι ώρες εργασίας, δεν είναι αστείο..."

Είπατε σε τηλεοπτική σας συνέντευξη ότι είστε κοντά στις μητέρες και στις ανάγκες που έχουν τα δημόσια σχολεία. Ποιες είναι αυτές οι ανάγκες και γιατί δεν έχουν καλυφθεί τόσο καιρό;
"Το σίγουρο είναι ότι μια εργαζόμενη μητέρα δυσκολεύεται όταν υπάρχουν απεργίες την ώρα που εργάζεται. Αν έχει ένα και δύο παιδιά και καθόλου βοήθεια τι θα κάνει; Αυτό πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε! Το δεύτερο που μας ενδιαφέρει πολύ είναι η αξιολόγηση των καθηγητών. Θεωρώ ότι είναι βασικό, όπως υπάρχει η αξιολόγηση των μαθητών να υπάρχει και η αξιολόγηση των καθηγητών! Και βέβαια τα σχολεία γενικότερα (για τα δημόσια μιλάμε πάντα) να μπορούν να φιλοξενούν κι εξωσχολικές δραστηριότητες. Αθλητικές ή καλλιτεχνικές όπως κάνουν οι περισσότεροι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και να υπάρχει μία διευκόλυνση μέσω της δημοτικής αρχής και του Υπουργείου Παιδείας να υπάρχουν δραστηριότητες για τα παιδιά τα οποία θα μπορούν να τις κάνουν μέσα στα σχολεία. 


Κάποια από όλα αυτά έχουν γίνει αλλά με δυσκολία. Η αξιολόγηση των καθηγητών δεν έχει γίνει. Δεν ξερώ γιατί... Το κομμάτι των δραστηριοτήτων πάντα πέφτει σε μια γραφειοκρατία. Όταν πρέπει να πάρει έγκριση οποιαδήποτε εξωσχολική δραστηριότητα μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Έχουμε να κάνουμε με αυτό το γραφειοκρατικό σύστημα της χώρας, που μονίμως μας καθυστερεί στα πάντα. Στο σχοελίο που είναι τα παιδιά μου έχουμε φτάσει στο δεύτερο τρίμηνο κι ακόμη δεν έχει γίνει καμία από τις περσινές δραστηριότητες εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Θα θέλαμε πολύ να αλλάξει αυτό!"

Τα παιδιά σας κι ο σύζυγός σας πώς αντέδρασαν όταν ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας;
"Τα παιδιά μου, στο επίπεδο που μπορούν να το αντιληφθούν, επειδή είναι οχτώ κι εννιά χρόνων, δεν μπορούν να αντιληφθούν το πόσο δύσκολο είναι αυτό ή πόσο χρόνο θα μου παίρνει. Η κόρη μου παραπονέθηκε λίγο, λέγοντάς μου: "Γιατί το έκανες αυτό; θα λείπεις πολλές ώρες απ' το σπίτι", ο γιος μου απ' την άλλη το πήρε πιο θετικά. Μου είπε: "Μπράβο μαμά, ωραία...

Mε τον σύζυγό της Κυριάκο Μουρατίδη


Ο άντρας μου με επηρεάζει πάρα πολύ σε αυτές τις σημαντικές αποφάσεις. Συζητήσαμε πολύ και ήταν εκείνος που με επηρέασε και θετικά να σας πω την αλήθεια!"

Έχετε προετοιμάσει τα παιδιά σας σε περίπτωση που υπάρξουν κακόβουλα σχόλια στην πιθανή εκλογή σας;
"Ναι, τα έχω προετοιμάσει σε περίπτωση που στο σχολείο τους, τους πούνε κάτι. Ίσως οι γονείς των συμμαθητών να έχουν πει κάτι στα παιδιά τους κι εκείνα να το μεταφέρουν... Τους συμβούλευσα να μην δώσουν καμία σημασία και ό,τι ειπωθεί να μου το μεταφέρουν κι εμείς θα το αναλύσουμε και θα δούμε πώς θ' αντιδράσουμε πάνω σε αυτό. Ως τώρα δεν έχει συμβεί κάτι!"

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας σε περίπτωση που εκλεγείτε;
"Θα μ' άρεσε να επικεντρωθώ στο κομμάτι παιδεία - εκπαίδευση, γενικότερα με το εκπαιδευτικό σύστημα και μ' ενδιαφέρει πάρα πολύ - και θεωρώ ότι είναι και το πιο δυνατό χαρτί της σχέσης μας - η τουριστική ανάπτυξη. Γι' αυτό και η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι νούμερο ένα προορισμός για την Ευρώπη, θερινός και χειμερινός. Γίνονται πολλές ιδιωτικές πρωτοβουλίες που φέρνουν κόσμο σε πολύ μικρά μέρη. Αυτό θα μπορούσε να το αγκαλιάσει το κράτος και να γίνουν κι άλλα πράγματα. Θεωρώ ότι και νέες θέσεις εργασίας θ' ανοίξουν μέσα από τον τουρισμό και η χώρα μας θα έχει μια πολύ καλή εικόνα στην Ευρώπη και γενικά στο εξωτερικό. Η κυρία Κεφαλογιάννη κάνει ένα πάρα πολύ καλό έργο κι έχει γίνει τρομερή αύξηση του τουρισμού φέτος και θα θέλαμε να τη διατηρήσουμε αλλά ο κόσμος με αυτά τα δεδομένα δε νομίζω να συνεχίσει να επισκέπτεται την Ελλάδα."

Σας ενοχλεί που κάποιοι επαναφέρουν το - sex symbol status- σας την προεκλογική περίοδο;
"Δεν με εκπλήσσει, ούτε με ενοχλεί. Για μένα είναι το αναμενόμενο γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο αρνητικό που θα μπορούσε κάποιος να πει. Εγώ δεν θα μπω σε καμία περίπτωση σε απολογία για την ιδιότητά μου ως μοντέλο, είναι μια δουλειά την οποία την έκανα για είκοσι χρόνια. Την υποστηρίζω και πάντα θα υποστηρίζω τις επιλογές μου! Εκείνη την περίοδο εκείνο ήταν το ζητούμενο. Στα πλαίσια της δουλειάς μου και με τα δεδομένα της εποχής, το ζητούμενο ήταν αυτό. Και φυσικά δεν έχω μετανιώσει για καμία γυμνή φωτογράφιση..."


Σε ποια περίπτωση θα μετανιώνατε για την υποψηφιότητά σας;
"Αν έμπαινα σε ένα σύστημα στο οποίο δεν θα μπορούσα να επηρεάσω και το οποίο θα έπρεπε να αλλοτριώσει τον χαρακτήρα μου και την προσωπικότητά μου. Εκεί θα το μετάνιωνα! Θα έλεγα ότι κακώς έβαλα υποψηφιότητα. Θέλω να κάνω δουλειά και είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος εργάζεται σκληρά. Δεν με φοβίζει η πολλή δουλειά αλλά δεν θέλω να αλλοτριωθώ από κάποιο σύστημα. Αυτό θα με στενοχωρούσε..."

Πηγή: tlife.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη