Κοζάνη: Η απάντηση της μικροβιολόγου έκανε έξω φρενών τη μητέρα μικρού παιδιού - ''Αυτό που έγινε δεν θα περάσει έτσι''!

Θύμα της υπόθεσης ένα παιδάκι 2,5 ετών, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ανεξήγητη αιμορραγία...

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, όταν διεκομίσθη ως έκτακτο περιστατικό στην Παιδιατρική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, ένα παιδί 2,5 ετών έπειτα από ανεξήγητη αιμορραγία. Αμέσως ζητήθηκε από την Παιδίατρο να γίνουν στο παιδί οι απαραίτητες εξετάσεις αίματος.

Οι κλινικές εξετάσεις έδειξαν πολύ ανησυχητικές τιμές στα αιμοσφαίρια του παιδιού, με αποτέλεσμα η γιατρός να ζητήσει να γίνουν επιπλέον εργαστηριακές εξετάσεις πιο εξειδικευμένες. Η εξέταση αυτή χρίζει Κλινικού Εργαστηριακού Επιστήμονα Μικροβιολόγου, μιας και είναι αυτός που εκτιμά τα φυσικά χαρακτηριστικά των αιμοσφαιρίων του ασθενούς στο μικροσκόπιο και εν συνεχεία τα αναφέρει στο γιατρό.

Η Μικροβιολόγος του Νοσοκομείου εκείνη την ώρα (18.00 περίπου) ήταν εκτός υπηρεσίας και αμέσως ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά ώστε να προσέλθει για τη σωστή αντιμετώπιση του περιστατικού. Αυτή αρνήθηκε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας, μιας και στην περίπτωση που πήγαινε, δεν θα πληρωνώταν την επίσκεψη της (ως υπερωρία προφανώς)

Τότε οι γονείς του μικρού εσπευσμένα, μιας και η υγεία του παιδιού τους βρισκόταν σε κίνδυνο, πήγαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ώστε να του κάνουν τις κατάλληλες εργαστηριακές εξετάσεις. Έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία, ο μικρός χαίρει άκρας υγείας λόγω της σωστής αντιμετώπισης που είχε από το επιστημονικό προσωπικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Οι γονείς του παιδιού, έξαλλοι με την απάθεια της Μικροβιολόγου, δηλώνουν πως δεν θα αφήσουν να περάσει έτσι η τραγική αντιμετώπιση που δέχθηκε το παιδί τους και «διερωτώνται» τί θα έκανε η Μικροβιολόγος αν στη θέση του δικού τους παιδιού, ήταν το παιδί της...

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη