Ρόδος: Η γρίπη που τον βασάνιζε δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν οι γιατροί - Στην εντατική ο 52χρονος ασθενής!

Επειδή δεν υπήρχε κενό κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Ρόδου, ο 52χρονος μεταφέρθηκε στην Κρήτη...

Σε νοσοκομείο της Κρήτης μεταφέρθηκε χθες το πρωί (12-01-2014) ένας 52χρονος άνδρας που είχε νοσήσει πριν λίγες ημέρες από γρίπη. Η κατάσταση της υγείας του 52χρονου παρά την αγωγή που του δόθηκε παρουσίασε μεγάλη επιδείνωση και έπρεπε να διασωληνωθεί.

Αυτό δεν κατέστη όμως δυνατό γιατί δεν υπήρχε κενό κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Κρήτης προκειμένου να διασωληνωθεί.
«Ο 52χρονος παρουσίασε συμπτώματα οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (Rds) και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Δεν υπήρχε όμως διαθέσιμη κλίνη στη ΜΕΘ και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Κρήτης. Αυτό είναι το δεύτερο βαρύ περιστατικό που είχαμε», δήλωσε στην εφημερίδα «Δημοκρατική» ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς.

Να σημειωθεί πως το σύνδρομο της οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας των ενηλίκων χαρακτηρίζεται από αναπνευστικά προβλήματα , μειωμένη μεταφορά οξυγόνου στους περιφερικούς ιστούς, διάχυτες ακτινολογικές διηθήσεις και ελαττωμένη πνευμονική διατασιμότητα (pulmonary compliance).

Ο κ. Βασίλης Κινούς δήλωσε πως ενδέχεται τις επόμενες ημέρες να σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων γρίπης. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η εποχική γρίπη θα ταλαιπωρήσει τον πληθυσμό για περίπου τρεις μήνες. Φέτος, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι έχει εμφανιστεί στέλεχος του ιού, το οποίο δεν καλύπτεται από το αντιγριπικό εμβόλιο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη