Πύργος: Ποινή φυλάκισης 11 ετών γιατί πυροβόλησε συγχωριανό του για τα... ζώα

Σε ποινή φυλάκισης 11 ετών καταδικάστηκε ένας 43χρονος άνδρας από τον Πύργο, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 48χρονου συγχωριανού του!

Την απόφαση έλαβε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου. Το επίμαχο περιστατικό έγινε στις 28 Οκτωβρίου 2012 στην αγροτική θέση «Πλάτανος» της τοπικής κοινότητας Προδρόμου νομού Ηλείας.

Με αφορμή τα ζώα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δύο ημέρες πριν το περιστατικό της απόπειρας ανθρωποκτονίας, δηλαδή στις 26 Οκτωβρίου 2012, τα ζώα του 43χρονου είχαν πάει στον αγρό του 48χρονου και αυτός με τη σειρά του τα πήγε στο μαντρί του και τα επέστρεψε μετά από ώρες στον ιδιοκτήτη τους.

Εξοργισμένος από το περιστατικό, δύο ημέρες αργότερα, ο 43χρονος πήγε στο μαντρί του θύματος και τον πυροβόλησε δύο φορές με ένα περίστροφο, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει, καθώς η μία σφαίρα πέρασε δίπλα του αλλά δεν τον πέτυχε. Ο 43χρονος τράπηκε σε φυγή, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις αρχές την επόμενη ημέρα. Σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν το περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε και διαπιστώθηκε ότι όντως έλειπαν δύο σφαίρες.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, που διήρκησε τρεις ημέρες, ο Εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του 43χρονου και το Δικαστήριο χθες αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή του, με πέντε ψήφους υπέρ και δύο κατά, καθώς δύο ένορκοι ζητούσαν να δικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη, και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα ετών.

Αν και η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση και να προφυλακιστεί, τελικά το Δικαστήριο, πλειοψηφούντων των τεσσάρων ενόρκων, αποφάσισε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παρουσίασης μία φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του και να μην πλησιάζει το μηνυτή στα 50 μέτρα.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη